Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!»


«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!»      «Με τα χέρια δουλειά, με τα χείλη προσευχή! Πρώτα απ’ όλα προσευχή! Ο κόσμος κρατιέται από την προσευχή. Εάν πάψει η προσευχή, έστω και για μία ώρα, θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος. Υπάρχει ανάγκη κυρίως για νυχτερινή προσευχή. Αυτή είναι ακόμη πιο ευάρεστη στον Θεό.
      Η πιο μεγάλη άσκηση είναι να προσεύχεσαι για τους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι υπομονετικός· να προσεύχεσαι και ν’ αγωνίζεσαι χωρίς να επηρεάζεσαι από τίποτα, ακόμη και αν σε μαλώσουν ή σε κουτσομπολέψουν. Υπάρχει η κακολογία εκ δεξιών που είναι εκ του διαβόλου και η κακολογία εκ των αριστερών που μπορεί να είναι από τους συγγενείς ή από τους φίλους. Και τα δύο, είναι δύσκολα αλλά και χρήσιμα· απαραίτητα, μπορώ να πω.

     Όλους τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες να τις υπομένουμε ενώπιον του Θεού, με την σκέψη μας στην Παναγία και την καρδιά μας προς τον Θεό. Περισσότερο και από κάθε εξωτερική άσκηση πρέπει πάνω απ’ όλα να καθαρίσουμε την καρδιά μας. Να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου τίποτα το πονηρό· να είσαι ανοιχτός προς τους ανθρώπους και να μη φαντάζεσαι τίποτα για τον εαυτό σου».ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΙΛΑ (†6/3/1999)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου