Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ


     «Οι δοκιμασίες που επιτρέπει ο Θεός είναι ανάλογες με την αντοχή μας, αλλά δυστυχώς πολλές φορές προσθέτονται και οι κοροϊδίες ή οι αδιακρισίες των άσπλαχνων ανθρώπων και τότε, πια, κάμπτουμε.
     Ο δυνατός αέρας συνήθως σπάει τα ευαίσθητα δένδρα και ξεριζώνει εκείνα που δεν έχουν βαθιές ρίζες· ενώ εκείνα που έχουν βαθιές ρίζες, τα βοηθάει να προχωρήσουν πιο βαθιά τις ρίζες τους.
     Ο καλός Θεός όμως δεν αναπαύεται στον άγριο και άσπλαχνο τρόπο, που άλλους ξεριζώνει και άλλα σπάει, αλλά στο να φερόμαστε εύσπλαχνα, όπως είναι και ο Θεός εύσπλαχνος και στο να προσφέρουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας με αγάπη και πόνο, διότι οι άνθρωποι δεν είναι δένδρα, αλλά Εικόνες Θεού.
     Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να βλάψει την ψυχή του ανθρώπου εκτός από τον ίδιο».

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
(1924–1994)


[Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου:
«Επιστολές»,
Επιστολή Β΄, σελ. 133,
έκδοσις Ιερού Ησυχαστηρίου
«Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος»,
Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 20037.]








2 σχόλια:

  1. Υπέροχα λόγια από έναν άγιο της αγάπης και της καλοσύνης. Πόσο όμορφα το γράφει: "Οι δοκιμασίες είναι ανάλογες με την αντοχή μας, αλλά πολλές φορές προσθέτονται και οι αδιακρισίες των άσπλαχνων ανθρώπων και τότε πια κάμπτουμε...."

    Καλή εβδομάδα, πατέρα Δαμιανέ. Ο Άγιος Παισιος να δυναμώνει τους αδυνάτους και να παρηγορεί τους θλιβομένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα λόγια του Αγίου Παϊσίου είναι ιερή παρακαταθήκη για τις καρδιές των πιστών, βάλσαμο και στήριγμα για την κάθε ψυχή που διψά να ακούσει βιωματικό λόγο Θεού, γεμάτο με δύναμη και ζωντάνια του Πνεύματος. Ευχαριστώ!... Να είστε καλά!...

      Διαγραφή