Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ


Σχετικά με τα όσα ζει ή μάλλον υφίσταται η Πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες προσωπικά έχω να πω χωρίς φόβο και πάθος μονάχα τα εξής και από ’κει και πέρα «ἁμαρτίαν οὐκ ἔχω»:

1) Εντέχνως διπολικά, οξύμωρα και αντιφατικά τα γεγονότα, το ένα μετά το άλλο. 2) Δημαγωγικό, πολωτικό, συγχυτικό και αβέβαιο το κλίμα που λειτουργεί σα νέφος για την επικάλυψη άλλων παρασκηνιακών γεγονότων, ακόμη πιο ασύλληπτα σκληρών και βάναυσων για τον Τόπο μας. 3) Ανεύθυνες, ασόβαρες, πλαδαρές, αναιμικές και ευμετάβλητες οι αντιμετωπίσεις των προσκλήσεων από κάθε κομματική έδρα, είτε από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση. 4) Προσχεδιασμένες, προαναγγελλόμενες και σικέ όλες οι κατά τ’ άλλα «τρέχουσες» και «απρόβλεπτες» εξελίξεις. 5) Ένωση αμοιβαία και δίκαιη εντός της σημερινής βαβελικής Ευρώπης είναι πια παντελώς ανύπαρκτη και ανέφικτη (το «όραμα» έχει εξαφανιστεί από την πολιτική διάθεση και τη διαβούλευση των μελών). 6) Το ευρώ, σα νόμισμα, έχει απορριφθεί ανεπίσημα προ πολλού από τα μυστικά διευθυντήρια· γι’ αυτό και όλο αυτό το σκηνικό που γίνεται είναι για την προτετελεσμένη εξοστράκισή του. Το πολυκρατικό κοπάδι των λαών, πρέπει τώρα να πειραματιστεί και με άλλο νόμισμα, μέσα σε άλλη νομισματική παγκόσμια συνθήκη–διακυβέρνηση, η οποία, δέον γι’ αυτούς, όπως περιλαμβάνει και την Αμερική. 7) Η απομόνωση, η εξαθλίωση και η πάταξη της Ελλάδας είναι ο μόνος σίγουρος μισελληνικός στόχος καθώς και το α΄ καίριο στιγητό βήμα για το σχεδιαζόμενο πανευρωπαϊκό ντόμινο. 8) Μέσα στην επικράτεια της Πατρίδας μας υπάρχουν ήδη ελεύθερα και ανεξέλεγκτα ορδές τσιχαντιστών· έτοιμες οσονούπω για κάθε βίαιη και φονική δράση.

Προσευχή και πίστη στον Χριστό, μεταξύ μας ενότητα, αγάπη για την Πατρίδα και τον συνάνθρωπο: αυτά –και τίποτε άλλο εκτός απ’ αυτά– θα μας σώσουν!


π. Δαμιανός














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου