Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

     «Με τις προσευχές των μικρών παιδιών μπορούν να γίνουν θαύματα. Ό,τι ζητούν από τον Θεό, τους το δίνει, γιατί έχουν αθωότητα και ο Θεός ακούει την καθαρά προσευχή τους. Θυμάμαι μια φορά που οι γονείς μας είχαν πάει στο χωράφι, με είχαν αφήσει στο σπίτι με τα δυο μικρότερα αδέλφια μου. Ξαφνικά ο ουρανός μαύρισε και άρχισε καταρρακτώδης βροχή. ‘‘Τί, θα κάνουν τώρα οι γονείς μας;’’, είπαμε, ‘‘Πώς θα έρθουν στο σπίτι;’’. Τα δυο μικρά, άρχισαν να κλαίνε. ‘‘Ελάτε’’, τους είπα, ‘‘θα παρακαλέσουμε τον Χριστό να σταματήσει την βροχή!’’. Γονατίσαμε και τα τρία μπροστά στο εικονοστάσι και προσευχηθήκαμε. Σε λίγα λεπτά, η βροχή σταμάτησε.
     Οι παιδικές χαρές είναι καθαρές· τυπώνονται στον άνθρωπο και πολύ τον συγκινούν όταν μεγαλώσει. Αν τα παιδιά ζουν πνευματικά, θα ζουν χαρούμενα σ’ αυτήν την ζωή και στην άλλη θα χαίρονται αιώνια κοντά στον Χριστό».

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924–1994)

 [Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: «Λόγοι»–«Οικογενειακή ζωή», τόμ. δ΄, 4ο μέρος, κεφ. 1ο, σελ. 160–161, έκδοση α΄, Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης, Δεκέμβριος 2002.] 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου