Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΑ ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΚΟΣΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

     «Η εποχή μας, είναι πολύ δύσκολη. Και πρέπει σήμερα οι χριστιανοί να κάνουν πολύ υπομονή, για να έχουν μεγάλο μισθό. Πολλοί Άγιοι θα επιθυμούσαν να ζούσαν στην σημερινή εποχή για νά ’χουν μισθό.
     Το κακό έχει προχωρήσει πολύ κι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει όμως μία καλή μαγιά που γι’ αυτήν ο Θεός ευσπλαχνίζεται και τον υπόλοιπο κόσμο. Να μη χαλάσει κι αυτή, γιατί τότε αλλοίμονό μας!
     Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο εκεί που θα φθάσει, και θα φανερώσει ένα σημείο. Αυτό το σημείο, δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία. Μετά, δεν θα υπάρχει άπιστος· θα πιστέψουν όλοι στον Χριστό. Αλλά η πίστη αυτή δεν θα έχει αξία.
     Σήμερα το Ευαγγέλιο το βάζουν στην άκρη· την παρανομία, την κάνουν νόμο· την αμαρτία, την κάνουν μόδα. Πάει να διαλυθεί το παν. Αλλά τον τελευταίο λόγο, τον έχει ο Θεός.
     Παλιά, έκανε κανείς ένα σφάλμα, μία αμαρτία και υπήρχε ντροπή· τώρα, δεν υπάρχει. Έρχεται ο διάβολος της αναισθησίας, μας ναρκώνει και, μετά, μας κάνει ό,τι θέλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι τόσο απορροφημένοι από τα γήϊνα, που δεν αισθάνονται καθόλου την αγάπη του Θεού. Γι’ αυτό πρέπει να μπει η ‘‘καλή ανησυχία’’ στον άνθρωπο.
     Παλιά, οι άνθρωποι, είχαν μικρούς πειρασμούς. Τώρα, πιο μεγάλους. Και, αργότερα, θα έχουν ακόμη μεγαλύτερους, ώστε να χρειάζονται Αγίους να προσεύχονται γι’ αυτούς.
     Σήμερα, άναψε μία μεγάλη φωτιά και τα πάντα καίγονται. Γι’ αυτό, μόνο η προσευχή απομένει…».


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924–1994) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου