Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ: «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ!»

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ: «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ!» 


     «Στην ζωή του χριστιανού, υπάρχουν ώρες απαρηγόρητης λύπης και αδυναμίας, από τις οποίες, μας φαίνεται ότι ο Κύριος μας εγκατέλειψε και μας λησμόνησε τελείως. Και ότι επίσης δεν υπάρχει μέσα στην ψυχή ούτε το παραμικρό αίσθημα της παρουσίας του Θεού. Αυτές οι ώρες, είναι του πειρασμού της πίστεως και της αγάπης, ώρες υπομονής του χριστιανού. Γρήγορα, όμως, θα έρθουν καλύτεροι καιροί και ο Θεός “θα στείλει τον Ιησού Χριστό ο Οποίος έχει χριστεί Μεσσίας για όλους εμάς” (πρβλ. Πραξ. γ΄ 20)· γρήγορα ο Κύριος θα χαροποιήσει τον χριστιανό.
     Ένωσε την ψυχή σου με τον Θεό, με εγκάρδια πίστη, και θα γίνεις ικανός όλα να τα πραγματοποιήσεις! Σε πολεμούν ισχυροί, αόρατοι, άγρυπνοι εχθροί; Θα τους καταβάλεις! Οι εχθροί αυτοί, είναι ορατοί, εξωτερικοί; Θα τους καταβάλεις κι αυτούς! Σε κατατυραννούν τα πάθη; Θα τα νικήσεις! Συντρίβεσαι από τις λύπες; Θα τις υπερπηδήσεις! Έπεσες βαθειά σε αθυμία και σε στεναχώρια; Θα πάρεις θάρρος! Με την πίστη, θα γίνεις ικανός να νικήσεις τα πάντα· ακόμη και η Βασιλεία των Ουρανών θα γίνει δική σου!
     Γιατί η πίστη, είναι η μεγαλύτερη ευλογία της επίγειας ζωής. Ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό. Και, με τον Θεό, κάνει τον άνθρωπο δυνατό και νικητή. Γιατί, “όποιος συνδέεται με τον Κύριο, γίνεται ένα πνεύμα μαζί Του” (Α΄ Κορ. στ΄ 17)».

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ (1829–1908) 

[Αγίου Ιωάννου, Προθιερέως της Κρονστάνδης: «Η εν Χριστώ Ζωή», κεφ. στ΄, §4, σελ. 231–232, εκδόσεις «Το Περιβόλι της Παναγίας», Θεσ/νίκη, 2003.]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου